boom-op-zaag-wilpsche-dijk

Het in oude luister herstellen van de Stoomhoutzagerij van zowel gebouwen en machines proberen we zoveel mogelijk met vrijwilligers op te pakken. Specialistisch werk, zeker als het om (gebouw) veiligheid gaat, zullen we door professionals moeten laten uitvoeren. Maar los van de mankracht zullen we altijd kosten moeten maken voor materiaal en materieel. Steun ons en word vriend of vrijwilliger!

Word vrijwilliger

De zagerij en klompenmakerij worden uitsluitend gerund door vrijwilligers. De groep van zo’n dertig actieve vrijwilligers bestaat uit mannen en vrouwen met uiteenlopende achtergrond. Vrijwilligers met specifieke kennis op het gebied van houtbewerking delen hun kennis graag met anderen.

Behalve het maken van klompen en boomstamtafels (de kernproducten van de Wilpsche Dijk) is ook het onderhoud van de diverse machines en gebouwen een belangrijk aandachtspunt.

Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze tenminste een dag per week meedraaien.

Lijkt het je leuk om je bij ons aan te sluiten als vrijwilliger? Neem contact met ons op!

Word vriend

Draag jij de Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk een warm hart toe en wil je vriend worden van de Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk door middel van een donatie?

Een donatie kun je overmaken op rekeningnummer:
NL 70 TRIO 0254401163 ten name van Stichting Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk.

Vermeld bij het overmaken van een donatie graag in de omschrijving Donatie. Zet daarbij ook je contactgegevens zodat we je kunnen bedanken voor je donatie!

Alvast bedankt voor je bijdrage!

De Stichting Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk is in 2015 in het leven geroepen om de houtzagerij en de overgenomen klompenmakerij te behouden. Op de locatie aan de Wilpsedijk wordt nog ingrijpend gerenoveerd en zijn nieuwe bouwplannen in ontwikkeling.

Zo’n 80 vrijwilligers zijn bij de houtzagerij en klompenmakerij betrokken. Ze houden zich bezig met: hout inkopen, zagen, schaven, klompen maken, tafelbladen maken en verkopen, machineonderhoud, excursiegroepen ontvangen, bouwwerkzaamheden en verhuur van bedrijfsruimten.

Twee mannen vormen nu de bedrijfsleiding. Na een periode van pionieren staat de stichting aan de vooravond van nieuwe kansrijke ontwikkelingen. Het is daarom nodig om de operationele bedrijfsleiding te versterken en verder te professionaliseren. Zo kan het stichtingsbestuur zich concentreren op haar bestuurlijk kerntaak: strategische beleidsvorming.

Het bestuur is op zoek naar twee inspirerende en ervaren mensen die op vrijwilligersbasis de ontwikkeling van de Stichting in sterk samenspel willen aansturen:

Voorzitter van het Bestuur
(8 uur per week)

Ervaren bestuurder en voorzitter • Strategisch Verbindend • Aansprekend boegbeeld • Netwerker

Bedrijfsleider
(3 dagen per week)

Leidinggevende die ervaring heeft met veranderprocessen Inspirerende leider • Ondernemend • Operationeel

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over de stichting, de rol of de procedure?
Bel Lidy Klein Holkenborg: 06-21216846. Zij begeleidt het proces van werving en selectie en helpt je graag. Trekt een van die rollen aan? Mail dan naar hogeland@xs4all.nl jouw CV en motivatie.

Overige vacatures

Interesse in van onderstaande uitdagingen als vrijwilliger? Neem contact met ons op!

Commercieel en administratief vrijwilliger

We zijn op zoek naar een commercieel en administratief vrijwilliger welke ons team komt versterken.

De Stichting Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk is een bedrijfsmatige en museale onderneming, waarvan de activiteiten zijn gebaseerd op beheersing van de gehele keten van houtverwerking, volgens ambachtelijke technieken en op basis van duurzame processen. De Stoomhoutzagerij geeft onderdak aan verschillende ambachten die alle bijdragen aan het primaire proces van houtbewerking. Deze ambachten, allemaal uitgeoefend door vrijwilligers, worden tevens gedemonstreerd aan bezoekers en overgedragen aan jongere vrijwilligers. De inkomsten worden o.a. gegenereerd door verkoop van producten en rondleidingen. Ons kern product is het produceren en verkopen van boomstamtafels.

Vrijwilligers voor het maken van boomstamtafels

  • Je vindt het leuk om in teamverband tafelbladen of aanverwante artikelen te maken
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren
  • Ervaring met houtbewerking is een pre, maar elke handige klusser komt in aanmerking om hiervoor opgeleid te worden.
  • De voorkeur gaat uit naar personen die zowel op de maandag en donderdag volle dagen beschikbaar zijn. (1 van de 2 volle dagen is ook bespreekbaar)
  • Je bent in staat om bezoekers van de houtzagerij op een vriendelijke manier te woord te staan